Nieuws zeiltjalk de Lis zeiltjalk zeiltjalk de Lis  
 

welkom aan boord van zeiltjalk de Lis
zeilschip de Lis
zeilen op zeiltjalk de Lis
mogelijkheden aan boord van zeiltjalk de Lis
trouwen aan boord van zeiltjalk de Lis
eten en drinken aan boord van zeiltjalk de Lis
Wie gingen u voor aan boord van zeiltjalk de Lis
tarieven van zeiltjalk de Lis
Ligplaats en route zeiltjalk de Lis
Nieuws over zeiltjalk de Lis
Viva la Donna op Zeiltjalk de Lis
Contact

 

 

 

 

 

 

Deutsch


Muider Vlaggetjesdag 2006 - 3e editie -

De Opendag van Zeiltjalk de Lis valt ook dit jaar samen met de Muider Vlaggetjesdag. Tweede Paasdag, maandag 17 april 2006, bent u van 11 tot 17 uur van harte welkom aan boord. U kunt Zeiltjalk de Lis bezichtigen, kennis maken met de vaste bemanning, en meedoen aan onze traditionele fokhijs-wedstrijd. Zowel voor de dames als voor de heren zijn de eerste 5 prijzen een dagje zeilen met de Lis voor twee personen, geheel verzorgd met hapjes en drankjes! Naast de Lis zijn er nog ruim 25 andere deelnemende charterschepen. De boten zijn allemaal vrij toegankelijk, er is nautisch getinte muziek, een draaiorgel, een poffertjeskraam en een echte palingroker.
Graag tot ziens aan boord van Zeiltjalk de Lis!

Van matroos tot schipper

Sinds april 2004 is Tim de Boer de vaste matroos van Zeiltjalk de Lis. De praktijk leerde dat Tim meer in zijn mars had. Wij boden Tim een opleiding aan tot schipper zeilvaart. Vanaf januari 2005 volgde hij het theoretisch gedeelte van deze opleiding bij het Koninklijk Onderwijs Fonds voor de scheepvaart en de Enkhuizer Zeevaartschool. Na twee jaar praktijkervaring op de Lis en stevig doorleren is het Tim op 2 maart jl. gelukt zijn schippersdiploma te halen. Tim is daarmee de jongste gediplomeerde beroepszeilschipper van Nederland, een hele prestatie!

All-in zeilarrangementen

Op veler verzoek hebben wij onze mogelijkheden uitgebreid met all-in zeilarrangementen. Dit betekent dat u voor een vaste prijs per persoon een middag-, avond of hele dag kunt zeilen, eten en drinken. In onze cateringbrochure 2006 vind u het uitgebreide en verrassend veelzijdige aanbod.

Een halfwinder

De zeilgarderobe van de Lis is vanaf seizoen 2006 uitgebreid met een halfwinder van maar liefst 115 vierkante meter. Een halfwinder is een voorzeil van dunner doek en wordt bij ruime en voor-de-windse rakken gehesen vanaf de top van de kluiverboom.

Altijd bezigÖ..

Nieuwe bolders

Ruim 100 jaar heeft de Lis gevaren met geklonken bolders op het voordek. De tand des tijds gaf aan dat er nieuwe bolders moesten komen. Wij hebben zelf een ontwerp aangeleverd voor een nieuwe set en de lasser heeft er iets moois van gemaakt. Het resultaat is prachtig en hartveroverd.

De werf op

Afgelopen maart is Zeiltjalk de Lis op het droge geweest bij Scheepswerf Brouwer te Zaandam. De Scheepvaart Inspectie heeft daar de huid van het onderwaterschip gekeurd, zinkanodes werden vervangen en het onderwaterschip is voorzien van een frisse laag verf.

Hellingproef

In het kader van de nieuwe Europese wetgeving voor passagiersschepen heeft ook de Lis een heuse stabiliteitsproef ondergaan. Uit het rapport bleek dat de Lis zeer stabiel en betrouwbaar is, voor ons geen nieuws maar toch leuk om het ook officiŽel bevestigd te zien!

In blijde verwachting

Onze scheepshond Bries, een borderterrier, was zwanger en is op 10 april moeder geworden. Tijdens de Muider Vlaggetjesdag zijn er foto's te zien van Bries en haar pups.

<< nieuws uit 2007 || nieuws uit 2005 >>

 
  drie sterren chartertjalk de Lis: altijd vernieuwend  
 
© Zeiltjalk de Lis tel 0653-261486 email: mail@delis.nl
zeiltjalk de Lis

 

 

 

 

 

kbwebdesign